Chape bij vloerverwarmming

Voor chape bij vloerverwarming voegen we een extra vezelcomponent toe aan de chape. Hierdoor is er een verkorting van de droogtijd, vermijden van barsten of verzakkingen, reductie van scheur- en kripmvorming.
De chape bij vloerverwarming vraagt wel om een afwijkende aanpak. Zo zijn er twee verschillende systemen, een nat en een droog systeem. Het natte systeem is het meest courante waarbij de vloerverwarmingsbuizen in de chape worden gegoten. Het droge systeem komt vooral voor bij renovatieprojecten. Bijvoorbeeld bij oude appartementen op een houten balkenlaag die bedekt is met houten vloerdelen.

Vezelcomponent Contopp-Versneller10.PDF

Vezelcomponent Contopp-Duremit 50.PDF

» Chape vloerverwarming samenstelling

Bij vloerverwarming leggen we normale chape waaraan wel een produkt wordt toegevoegd om de mechanische eigenschappen van de chape te verbeteren.

» Chape vloerverwarming dikte

De dikte van de chape bij vloerverwarming verschilt naargelang het systeem.
Doorgaans variëert dit tussen 7 – 12 cm chape. AP Chapewerken zal u grondig inlichten over welke dikte en samenstelling van de chape voor uw project geschikt is.

» Chape vloerverwarming droogtijd

Voor chape bij vloerverwarming en alle andere chapes adviseren we een week tot 10 dagen droogtijd per centimeter chape. De droogtijd van de chape kan wel versnelt worden door toevoeging van een product. De droogfase is cruciaal, vooral indien u overweegt parket als vloer te leggen.