Vloerisolatie

Vloerisolatie biedt vele voordelen zowel voor uw bankrekening als voor het milieu. Door de vloer te isoleren houdt u vocht en koude uit uw woning, en houdt u de warmte binnenshuis. Dit betekent een aanzienlijke besparing bij de afrekening van uw energiefactuur. De vloer isoleren draagt zo ook bij tot het comfort van de woning en is dus vooral een verstandige investering. Zo kan u bij het plaatsen van vloerisolatie door een geregistreerde aannemer trouwens genieten van premies. (Meer over premies vloerisolatie)

Een goede vloerisolatie moet natuurlijk beantwoorden aan een aantal voorwaarden. AP Chapewerken biedt verschillende mogelijkheden vloerisolatie.

» Gespoten vloerisolatie of PUR vloerisolatie

PUR vloerisolatie

PUR vloerisolatie

Weg met dat koude gevoel! Een goede vloerisolatie zorgt ervoor dat warmte de ruimte niet onnodig verlaat. Gespoten polyurethaan of PUR is daarmee een verantwoorde keuze. Het is ideaal voor een lage energiefactuur en om een constante temperatuur te bewaren. Gespoten PUR vloerisolatie komt ook in aanmerking voor subsidies en premies.

Vb.: 3cm PUR isoleert even efficiënt als 22cm schuimbeton.


 

» Vloerisolatie met schuimbeton

Schuimbeton Vloerisolatie

Schuimbeton Vloerisolatie

Schuimbeton is een lichtgewicht isolerende mortel die snel gepompt kan worden en daardoor snel en makkelijk verwerkbaar is. Door zijn lichtgewichte eigenschap wordt het vooral gebruikt om het gewicht te beperken op verdiepingen. Verder is schuimbeton goedkoper dan gespoten PUR vloerisolatie, heeft het een goede cohesie en is het handig voor heel diepe uitvullingen.

Varianten schuimbeton zijn: 300 – 400 – 600 – 800


 

» EPS vloerisolatie of isolatiechape

EPS Vloerisolatie

EPS Vloerisolatie

EPS vloerisolatie of isolatiechape is een thermische en isolerende uitvullaag op basis van EPS (geëxpandeerd polystreen of ‘piepschuim’) korrels. De EPS korrels worden ter plekke vermengd met water, cement en een kleefstof in een voorvermenger tot een isolerende chape of isolatiechape. Deze isolerende chape heeft een vaste lambda waarde en wordt reeds 50 jaar toegepast in de bouw.


 

Vloerisolatie door AP Chapewerken

Ap Chapewerken laat u toe om met verschillende toepassingen vloerisolatie uw vloer snel en éénvoudig te isoleren.