Voordelen PUR Vloerisolatie & PUR Schuim

Polyurethaan vloerisolatie & PUR schuim: De voordelen

PUR Vloerisolatie PUR Schuim Polyurethaan Vloerisolatie

Moleculaire structuur PUR

Polyurethaan – PUR vloerisolatie of PUR schuim heeft tal van voordelen ten opzichte van de andere meer conventionele isolatiematerialen die vandaag worden gebruikt in de bouwsector om de vloer te isoleren.

In dit artikel wilt AP Chapewerken het één en ander over deze voordelen mededelen.

» PUR vloerisolatie beschikt over uitstekende thermische eigenschappen

Pur schuim beschikt dankzij een zeer lage warmtegeleidingscoëfficiënt of imposante lambda waarde over uitstekende isolerende eigenschappen. Hierdoor kan men met gespoten PUR vloerisolatie verhoudingsgewijs een zeer hoge isolatiewaarde bekomen met een minimum aan isolatiedikte.

Lambda-waarde * :

Polyurethaan isolatie : 0,026 W/mK
Polystreen isolatie : 0,035 W/mK
Steen- of glaswol isolatie : 0,040 W/mK
Polystreen mortel isolatie : 0,100 W/mK
Schuimbeton : 0,350 W/mK

* Hoe lager de lambda-waarde, des te beter het materiaal isoleert!

» Supersnel spuitbaar & zeer korte droogtijd

PUR vloerisolatie is in één vloeiende beweging supersnel spuitbaar. Daarbij bedraagt de droogtijd van de isolatielaag slechts twee à drie minuten, wat zo goed als geen werfvertraging betekent voor de andere werken. Een groot voordeel als u snel vooruit wilt!

» Respect voor de mens & milieu

Mens
Gespoten PUR Vloerisolatie bevat geen irriterende vezels noch toxische componenten die allergieën of huidirritaties in de hand werken. PUR schuim bevat geen elementen waaraan mensen met allergieën of longaandoeningen gevoelig aan zouden zijn. Verder bevordert PUR vloerisolatie het gevoelscomfort door warmteverlies en tocht tot een absoluut minimum te herleiden. Het bereikte binnenklimaat wordt zo dankzij de lucht- en vochtdichte kenmerken optimaal beschermd.

Milieu
PUR vloerisolatie is een milieuvriendelijk product omdat polyurethaan geen CFK’s bevat. Het tast de ozonlaag dus niet aan.

Verder worden de componenten van PUR schuim ter plekke met elkaar vermengd en gespoten. Er zijn dus geen afvalstoffen noch snijresten. Door de maximale isolatiewaarde van PUR vloerisolatie heeft u weinig warmteverlies en hoeft u dus ook minder energie te verbruiken om te verwarmen. De reductie van energieverbruik betekent een lagere uitstoot van schadelijke broeikasgassen, en is dus een uitstekende zaak voor het milieu.

Profiteer van de voordelen van PUR vloerisolatie & PUR schuim

Neem nu contact met ons op en profiteer van de voordelen van PUR vloerisolatie & PUR schuim!
 


 

Ontdek ook onze andere diensten chape, chapewerken, isolatiechape en vloerisolatie

Chape | Chapewerken | Vloerisolatie | Isolatiechape | Schuimbeton

Geef een reactie