Vloerisolatie kosten & voordelen

Vloerisolatie: kosten & voordelen

Vloerisolatie: kosten en voordelenVoor wie vandaag overweegt vloerisolatie te leggen, denkt vaak ook aan de kosten en voordelen van vloerisolatie met zich meebrengt. In dit artikel heeft AP Chapewerken.be de voordelen en kosten van vloerisolatie voor u eens even op een rijtje gezet.

De voordelen van vloerisolatie

We lopen allemaal wel graag rond binnenshuis zonder pantoffels. Vaak ook in de winter. Alleen krijgen we daar koude voeten van, en de verwarming hoger zetten helpt dan ook niet. Met vloerisolatie is het warmteverschil merkelijk voelbaar. De gemiddelde temperatuur in de kruipruimte onder de vloer is gemiddeld 10° Celsius. Door Het ontbreken van vloerisolatie geeft de vloer warmte af aan de kruipruimte. Dit zorgt voor het koude gevoel aan de voeten. Vloerisolatie biedt dan tal van voordelen.

■ Vloerisolatie: gunstige invloed op uw energiefactuur en het milieu

Plant u vloerverwarming? Dan is vloerisolatie perfect om extra veel te besparen op uw energie-uitgaven. Op jaarbasis bespaart u vlot 3 tot 6 m³ gas per m² vloer per jaar. Deze daling in energieverbruik heeft tevens een gunstig effect op de ecologische voetafdruk van uw gezin. Het milieu en toekomstige generaties zullen u zeer dankbaar zijn!

De vloer isoleren draagt ook bij tot het behalen van een positief EPC (Energie Prestatie Certificaat). Hiermee verhoogt u de waarde van de woning. Een argument waarover in de toekomst zal geijverd worden om dit te koppelen aan de huurprijs.

■ Vloerisolatie: Verhoging algemeen wooncomfort

De woning krijgt met vloerisolatie een comfortabel en behaaglijk woonklimaat. Er is geen onnodig warmteverlies en de opgewekte warmte wordt evenredig verdeeld over de volledige ruimte. De woning blijft zo in de winter langer op temperatuur en houdt het lekker fris in de zomer. Verder voorkomt de isolatie van de vloer dat muffe geuren of vocht tot de leefruimte kunen doordringen. Al deze voordelen hebben uiteindelijke een positief effect op het algemeen wooncomfort.

■ Vloerisolatie: bescherming balken, vloeren en leidingen

Door de vloer te isoleren beschermt u de aanwezige balken, de vloeren, en blijven de leidingen steeds bereikbaar.

■ Vloerisolatie: gunstig effect op uw gezondheid

De isolatie van de vloer zorgt voor een drogere, warmere vloer. Dit weerhoudt de vorming van vochtplekken en condens op ramen, schimmel en zwamproblemen. Een goed geïsoleerde vloer draagt zo bij tot een gezonder leefklimaat voor mensen met reuma- en astmaklachten.

■ Vloerisolatie: kosten

Als u kijkt naar de opbrengst, dan zijn de kosten van vloerisolatie relatief laag,  en daarmee ook snel  terugverdiend. Na de terugverdientijd bespaart u zelfs kosten aan de steeds hoger oplopende energietarieven. De kosten voor het plaatsen van vloerisolatie wegen niet op de uiteindelijke besparing die u met vloerisolatie bereikt.

Meer info over de kosten en voordelen

Neem contact met AP Chapewerken voor meer info over de voordelen en kosten van vloerisolatie.

Geef een reactie