AP Isolerende Chape

Gaat u isolerende chape plaatsen? AP Chapewerken verzorgt alle soorten isolerende chapes en isolatie voor vloeren. Wij respecteren steeds de afgesproken opleveringstermijn en garanderen een correcte uitvoering tegen de beste prijs!

ISOLERENDE CHAPE

Isolerende chapeIsolerende chape kan aanschouwd worden als de perfecte vloerisolatie. Isolatiechape of isolerende chapes zijn chapes met lichte, isolerende vulstoffen die als uitvullaag of thermisch isolerende onderlaag op draagvloeren worden aangebracht.

In dit artikel bespreken we de samenstelling, technische eigenschappen en voordelen van isolatiechape & isolerende chapes.

Samenstelling isolatiechape & isolerende chapes

De meeste isolerende chapes zijn op basis van geëxpandeerde polystreenkorrels met een diameter van twee tot zes mm. Bovendien zijn er daarnaast bepaalde types isolatiechape met eveneens geëxpandeerd vermiculiet met een diameter van 3 mm. De isolatiechape op basis van EPS-korrels of EPS-vloerisolatie wordt momenteel aanschouwd als de perfecte vloerisolatie.

Technische eigenschappen isolatiechape

De diverse soorten isolerende chapes op de markt hebben sterk uitéénlopende waarden voor drukweerstand en densiteit. De chape densiteit na uitharding varieert tussen 300 kg/m³ en 450kg/m³. De chape drukweerstand ligt tussen 0.3 N/mm² tot 1 N/mm², waarbij de druksterkte afhankelijk is van de chape densiteit.

De thermische isolatiewaarde of lambda-waarde van de meeste isolerende chapes ligt ergens tussen 0,026 tot 0,100 W/mK. Schuimbeton, dat ook dikwijls als uitvullaag wordt gebruikt, heeft een lambda-waarde drie tot 10 keer hoger. (* Hoe lager de lambda-waarde, des te beter het materiaal isoleert)

Voordelen isolatiechape & isolerende chapes

Isolerende chapes hebben een aantal interessante voordelen:

Voordeel 1: Een praktische uitvulling van buizen en ongelijkheden
Het chappen van vloeren geeft vaak problemen door de grote wirwar aan water-, elektriciteits-, en verwarmingsbuizen. De vloer isoleren met een ‘klassieke isolatieplaat’ vraagt om de plaatsing van een uitvulchape. Isolerende chapes combineren deze twee deklagen: egalisatie en isolatie.

Voordeel 2: De perfecte vloerisolatie
Het aanbrengen van isolatiechape & isolerende chapes gebeurt naadloos en zonder onderbreking. Hierdoor zijn koudebruggen uitgesloten. De isolerende chape is uiterst liquide en omsluit de nutsleidingen in alle hoekjes en spleten. De afwerking rond de buizen en tegen de muren is hiermee perfect te realiseren. Het verkrijgen van de vereiste isolatiewaarde is zonder probleem te verwezenlijken door de dikte van de laag te verhogen tot de vereiste isolatiewaarde.

Voordeel 3: Zeer hoge druksterkte
Deze soorten isolatiechape & isolerende chapes hebben een zeer hoge druksterkte die ligt tussen 30 ton/m² en 100 ton/m². Voor isolerende vloeren met klassieke isolatieplaten of gespoten PUR vloerisolatie is dit slechts 10 ton/m² tot 30 ton/m². Bedenk hierbij wel dat er voor woningbouw, kantoorbouw,.. slechts een druksterkte kleiner of gelijk aan 0,6 ton/m2 nodig is.

Meer info over de voordelen van isolerende chapes

Neem contact met ons op voor meer info over de voordelen van isolerende chapes.

ONTDEK ONZE ANDERE CHAPES

Chape

» CHAPE

Chape laat u leggen door een chapper. De chapewerken bepalen immers hoe de vloer er nadien zal uitzien. Wij adviseren u over welke type chape past bij nieuwbouw of renovatie.

Vloeirsolatie

» VLOERISOLATIE

Overweegt u vloerisolatie om uw vloer te isoleren? Bekijk dan de mogelijkheden van PUR vloerisolatie of gespoten vloerisolatie, EPS vloerisolatie of schuimbeton vloerisolatie.

Schuimbeton

» SCHUIMBETON

Schuimbeton is een isolerende mortel op basis van cement, water, schuim en lucht. Schuimbeton wordt vaak toegepast als isolerende mortel en isolatiechape.

REALISATIES

Ontdek hier onze commerciële en residentiële projecten.
Chapewerken Freinet de Pluim – Hoboken
Chapewerken Freinet de Pluim – Hoboken
Chapewerken Poort Van Noeveren – Boom
Chapewerken Poort Van Noeveren – Boom
Chapewerken Huisvestingsproject ’t Blok – Bertem
Chapewerken Huisvestingsproject ’t Blok – Bertem
Chapewerken WZC Berkenhof – Heers
Chapewerken WZC Berkenhof – Heers
Chapewerken Eksterlaer- Deurne
Chapewerken Eksterlaer- Deurne
Chapewerken Ravensteyn Lier
Chapewerken Ravensteyn Lier
Chapewerken Astor –  Haacht
Chapewerken Astor – Haacht
Chapewerken Porta Vida – Genk
Chapewerken Porta Vida – Genk

WAAROM AP CHAPEWERKEN

Meer dan 1.500 gerealiseerde projecten.

15+ JAAR ERVARING

Gratis offerte & snelle behandeling. Vlotte communicatie en persoonlijke aanpak

100% PROFESSIONELE DIENSTVERLENING

Met meer dan 15 jaar ervaring en echte focus op klanttevredenheid, kunt u rekenen op een goede planning en opvolging van de werken

OPTIMALE NASERVICE

Professionele dienst na verkoop door ons team verzekerd!

ONZE KLANTEN

Telefoon:

+32 (0) 11 / 817.179

Industrieterrein Kanaal Noord 1713

3960 Bree

Email:

info@apchapewerken.be