De perfecte vloerisolatie: isolatiechape & isolerende chape

Isolatiechape & isolerende chape: de perfecte vloerisolatie

Isolatiechape en isolerende chape: eigenschappen, samenstelling & voordelenIsolatiechape & isolerende chape kunnen aanschouwd worden als de perfecte vloerisolatie. Isolatiechape of isolerende chape zijn chapes met lichte, isolerende vulstoffen die als uitvullaag of thermisch isolerende onderlaag op draagvloeren worden aangebracht.

In dit artikel bespreken we de samenstelling, technische eigenschappen en voordelen van isolatiechape & isolerende chapes.

Samenstelling isolatiechape & isolerende chapes

De meeste isolerende chapes zijn op basis van geëxpandeerde polystreenkorrels met een diameter van twee tot zes mm. Bovendien zijn er daarnaast bepaalde types isolatiechape met eveneens geëxpandeerd vermiculiet met een diameter van 3 mm. De isolatiechape op basis van EPS-korrels of EPS-vloerisolatie wordt momenteel aanschouwd als de perfecte vloerisolatie.

Technische eigenschappen isolatiechape

De diverse soorten isolerende chapes op de markt hebben sterk uitéénlopende waarden voor drukweerstand en densiteit. De chape densiteit na uitharding varieert tussen 300 kg/m³ en 450kg/m³. De chape drukweerstand ligt tussen 0.3 N/mm² tot 1 N/mm², waarbij de druksterkte afhankelijk is van de chape densiteit.

De thermische isolatiewaarde of lambda-waarde van de meeste isolerende chapes ligt ergens tussen 0,026 tot 0,100 W/mK. Schuimbeton, dat ook dikwijls als uitvullaag wordt gebruikt, heeft een lambda-waarde drie tot 10 keer hoger. (* Hoe lager de lambda-waarde, des te beter het materiaal isoleert)

Voordelen isolatiechape & isolerende chapes

Isolatiechape Isolerende chapesIsolatiechape & isolerende chapes hebben een aantal interessante voordelen:

Voordeel 1: Een praktische uitvulling van buizen en ongelijkheden
Het chappen van vloeren geeft vaak problemen door de grote wirwar aan water-, elctiriciteits-, en verwarmingsbuizen. De vloer isoleren met een ‘klassieke isolatieplaat’ vraagt om de plaatsing van een uitvulchape. Isolerende chapes combineren deze twee deklagen: egailisatie en isolatie.

Voordeel 2: De perfecte vloerisolatie
Het aanbrengen van isolatiechape & isolerende chapes gebeurt naadloos en zonder onderbreking. Hierdoor zijn koudebruggen uitgesloten. De isolerende chape is uiterst liquide en omsluit de nutsleidingen in alle hoekjes en spleten. De afwerking rond de buizen en tegen de muren is hiermee perfect te realiseren. Het verkrijgen van de vereiste isolatiewaarde is zonder probleem te verwezenlijken door de dikte van de laag te verhogen tot de vereiste isolatiewaarde.

Voordeel 3: Zeer hoge druksterkte
Deze soorten isolatiechape & isolerende chapes hebben een zeer hoge druksterkte die ligt tussen 30 ton/m² en 100 ton/m². Voor isolerende vloeren met klassieke isolatieplaten of gespoten PUR vloerisolatie is dit slechts 10 ton/m² tot 30 ton/m². Bedenk hierbij wel dat er voor woningbouw, kantoorbouw,.. slechts een druksterkte kleiner of gelijk aan 0,6 ton/m2 nodig is.

Meer info over de voordelen van isolatiechape & isolerende chapes

Neem contact met ons op voor meer info over de voordelen van isolerende chapes & isolatiechape.


 

Ontdek ook onze andere diensten chape, chapewerken, isolatiechape en vloerisolatie

Chape | Chapewerken | Vloerisolatie | Isolatiechape | Schuimbeton
 

Geef een reactie