Geluid vloeren isoleren met geluidsisolatie

Geluid vloeren isoleren met geluidsisolatie

Geluidsisolatie vloeren voor optimaal comfort

Vloeren zijn onderhevig aan contactgeluid. Bij de geluidsisolatie van vloeren is contactgeluid na luchtgeluid een belangrijke factor om rekening mee te houden. De oplossing voor een optimale akoestische isolatie is te vinden in zwevende vloeren en isolatiechapes.

Contactgeluid bij vloeren

Contactgeluid bij vloeren is allicht het best gekend in de vorm van de bovenbuur die heen en weer loopt of deuren die dichtslaan. Ander voorbeelden zijn het verschuiven van voorwerpen of meubelen die geluidstrillingen voortbrengen. Deze voortgebrachte geluiden worden na verloop van tijd een hinderlijk ergernis. U kan dit voorkomen door het geluid van de vloeren te isoleren met geluidsisolatie.

Bij de geluidsisolatie van vloeren worden dempende materialen van elastische aard gebruikt. De elastiche aard van deze materialen vangt geluidstrillingen op in plaats van verder te geleiden. Het plaatsen dan deze types van geluidsisolatie voor vloeren kan zeer snel, en heeft een gunstig effect op uw energiefactuur. Goed voor uw portenmonnee en het milieu!

Ga vandaag aan de slag en vraag alvast een gratis prijsofferte geluidsisolatie vloeren aan. Zo voorkomt u storende geluiden en heeft u geen last van hinderlijke ergernis.

Voordelen geluidsisolatie vloeren

De geluidsisolatie van vloeren heeft tal van voordelen. Zo beschikken de Acoustic Reflex en Gemafon 6+ over uitstekende contactgeluidreducerende eigenschappen. Bovendien beschikken beide over een hoge densiteit en drukvastheid. www.apchapewerken.be biedt deze types geluidsisolatie aan die dienen als geluidsisolatie voor vloeren.

Types geluidsisolatie vloeren

Ap Chapewerken heeft twee types geluidsisolatie voor de vloer in haar gamma voorzien van WTCB-attest :

Akoestische vloerisolatie Acoustic  ReflexAcoustic Reflex. Dit type van geluidsisolatie heeft een gelaagde en versterkte 6 mm folie van geëxpandeerd polyethyleenschuim die tussen de isolatiechape en chape wordt geplaatst.

Dit type van geluidsisolatie biedt een uitstekende contactgeluidreductie op voorwaarde dat het plaatsen ervan in de beste omstandigheden verloopt. De chape wordt steeds zwevend geplaatst bovenop de contactsgeluidisolatie.

(Klik op de afbeelding voor meer info over de voordelen en eigenschappen van Acoustic Reflex)
 
 
 
Akoestische vloerisolatie Gemafon 6+ (PDF)Gemafon 6+. Dit type van geluidsiolatie is een niet-netvormig polyethyleenschuim met gesloten celstructuur en densiteit van 35 kg. Gemafon 6+ beschikt over uitstekende akoestische eigenschappen door de combinatie van een hoge densiteit, een uiterst fijne celstructuur en zeer degelijke drukvastheid.

Het wordt voornamelijk aangeraden bij projecten en residentiële gebouwen waar hoge eisen worden gesteld inzake contactsgeluidisolatie.

(Klik op de afbeelding voor meer info over de voordelen en eigenschappen van Gemafon 6+)

 

Geluidisolatie gebruiken om geluid vloeren te isoleren?

Neem contact met AP Chapewerken om geluid van uw vloeren te isoleren met geluidsisolatie.


 

Geef een reactie