Grote werven doet groeien | Trends Gazellen

Ambassadeur kleine bedrijven

De voorbije jaren heeft AP Chape- en Isolatiewerken uit Peer zwaar geïnvesteerd in extra
materieel. Het bedrijf werd een interessante partner voor de grote bouwbedrijven. Sinds begin dit jaar behoort het tot de Carro-Bel Group.

Voor hun uitzonderlijke prestaties zijn de Trends Gazellen vaak aantrekkelijke overnameprooien. Dat geldt ook voor de nieuwe Limburgse Ambassadeur bij de kleine bedrijven. AP Chape- en Isolatiewerken uit Peer behoort sinds dit jaar tot de Carro-Bel Group. Naar eigen zeggen is dat bedrijf uit Ternat de marktleider in chapewerken, thermische en akoestische isolatie. Voor de oprichter van AP Chape- en Isolatiewerken, Dominique Dedecker, verandert niet zo veel. “Ik blijf de directeur en neem de dagelijkse leiding en de commerciële activiteiten op mij.”

Nieuw kantoorgebouw

Ondanks de overname is AP Chape- en Isolatiewerken de terechte Ambassadeur, want het gaat om de prestaties tussen 2012 en 2016. In die periode stond het bedrijf nog op eigen benen. “Onze snelle groei hebben we te dan- ken aan onze focus op de grote werven. Tot voor kort waren in de Limburgse bouwsector enkel bedrijven actief met een of twee chapewagens. Daarmee.ben je onvoldoende gewapend voor de grote projecten. Wij hebben altijd zwaar geïnvesteerd in onze uitrusting en tegen 2020 willen we groeien tot een vloot van vijftien chapewagens. Daarnaast hebben we een investering gepland in zandwagens, waarmee we onze mensen op de werf sneller kunnen bevoorraden”, zegt Dominique Dedecker.

Leuke referenties

De actieradius van AP Chape- en Isolatiewerken strekt zich uit over heel Vlaanderen, maar de klemtoon ligt op de provincies Limburg en Antwerpen,

“Maar het meest prestigieuze project is zonder twijfel het Havenhuis in Ant- werpen”, zegt Dominique Dedecker. “We zijn bekend bij zowat alle bouwbe- drijven in Vlaanderen. Democo, Hooy- berghs, Houben, MBG, DCA, Dethier, Cordeel, Kumpen, Strabag, Vanhout: het is maar een greep uit onze vaste klanten.”

Ons meest prestigieuze project is zonder twijfel het Havenhuis in Antwerpen”

Om de snelle groei te kunnen volgen, investeerde AP Chape- en Isolatiewerken onder meer in een nieuw kantoor- gebouw dat eind volgende maand in gebruik wordt genomen. “Voorts heb- ben we een opslaghal van 1000 vierkante meter gebouwd, hebben we een stockageplaats voor 2000 ton zand aan- gelegd en komen er twee nieuwe cementsilo’s van elk 100 ton”, vervolledigt Dominique Dedecker het indrukwekkende lijstje met investeringen.

met enkele uitlopers naar Brussel en Gent. Het bedrijf heeft al enkele leuke referenties op zijn palmares staan, zoals Connector, het gebouw op Brus- sels Airport dat het terminalgebouw bovengronds verbindt met pier A, en de Artesis Hogeschool in Antwerpen.

De bouwsector klaagt al veel langer over de moeilijke instroom van nieuwe werkkrachten, en dat geldt zeker voor de chapebedrijven. Dominique Dedec- ker heeft daarvoor een oplossing gevonden. “We hebben zowel ploegen met eigen mensen als ploegen met buitenlandse onderaannemers. Al bij al is het verloop beperkt. De meeste jongens werken al jaren bij ons.”

Deel dit artikel!