Schuimbeton

Schuimbeton Vloerisolatie

Schuimbeton Vloerisolatie

Schuimbeton is een isolerende mortel op basis van cement, water, schuim en lucht. Schuimbeton wordt vaak toegepast als isolerende mortel en isolatiechape. Het past daarmee perfect binnen de filosofie van duurzaam en ecologisch bouwen.

Schuimbeton of cellenbeton heeft door zijn intensieve menging met water en lucht unieke en milieuvriendelijke eigenschappen:

» Thermische isolatie
De gesloten cellenstructuur geeft aan schuimbeton uitstekende isolerende eigenschappen met een hogere isolatiewaarde dan normaal beton. Het is daarmee perfect geschikt als kruipruimte-isolatie.

» Licht gewicht beton
Door de menging met schuim en lucht is schuimbeton lichter dan gewoon beton. Hierdoor zijn grote aanvullingen mogelijk op plaatsen met weinig draagkracht.

» Onaantastbaar
Schuimbeton is bovendien veelzijdig robuust. Zo is het ongevoelig voor temperatuurschommelingen, vocht en schimmels, zuren en is het tevens brandwerend.

» Milieuvriendelijk
Door zijn grotendeelse samenstelling uit water en lucht is schuimbeton na toepassing volledig recycleerbaar. De productie en verwerking vergt bovendien weinig energie.

Schuimbeton bij AP Chapewerken

AP Chapewerken spuit naadloze schuimbeton in alle vormen, hoeken en ruimtes. Bij AP Chapwerken kiest u voor snelheid, functionaliteit en betrouwbaarheid in het opspuiten van schuimbeton.