Akoestische vloerisolatie als contactgeluidsisolatie

Wat is Akoestische vloerisolatie?

Mensen wonen steeds vaker dicht op elkaar. De schaarsheid van gronden en de toenemende verstedelijking zorgt ervoor dat onze samenleving steeds drukker en luider wordt. Om het hoofd te bieden aan dit overbodige lawaai wordt er steeds meer aandacht besteedt aan het belang van akoestisch comfort binnenin de woning.

Akoestische vloerisolatie zien we dan ook steeds vaker toegepast als contactgeluidsisolatie. Met dit type vloerisolatie verstoort geluid van boven uw rust niet en worden contactgeluiden vermeden. Akoestische vloerisolatie is dan ook ideaal als u van rust en sereniteit houdt!

Hoe akoestisch vloer isoleren?

De vloer akoestisch isoleren gebeurt door tussen twee verdiepingen een aanvullende akoestische isolatielaag aan te brengen. Deze akoestische isolatielaag is technisch gezien een zwevende vloer die voetstappen dempt en contactgeluiden sterk verlaagt. Bij deze zwevende vloeren worden de chape en de betonlaag van elkaar losgemaakt door een verende akoestische isolatielaag. Het gamma van AP Chapewerken bestaat uit verschillende soorten akoestische vloerisolatie.

Gamma akoestische vloerisolatie

Ap Chapewerken heeft twee soorten akoestische vloerisolatie in haar gamma voorzien van WTCB-attest :

Akoestische vloerisolatie Acoustic  ReflexAcoustic Reflex. Dit type van akoestische vloerisolatie heeft een versterkte en gelaagde 6 mm folie van geëxpandeerd polyethyleenschuim die tussen de chape en isolatiechape wordt gelegd.

Dit type van akoestische vloerisolatie biedt een uitstekende contactgeluidreductie op voorwaarde dat de plaatsing ervan optimaal verloopt. De chape wordt steeds zwevend gelegd bovenop de contactsgeluidisolatie.

(Klik op de afbeelding voor meer info over de voordelen en eigenschappen van Acoustic Reflex)

 
 
 
Akoestische vloerisolatie Gemafon 6+ (PDF)Gemafon 6+. Dit type van akoestische vloerisolatie is een niet-netvormig polyethyleenschuim met gesloten celstructuur en densiteit van 35 kg. Gemafon 6+ beschikt over uitstekende akoestische eigenschappen door de combinatie van een hoge densiteit, een uiterst fijne celstructuur en zeer degelijke drukvastheid.

Het wordt voornamelijk aangeraden bij projecten en residentiële gebouwen waar hoge eisen worden gesteld inzake contactsgeluidisolatie.

(Klik op de afbeelding voor meer info over de voordelen en eigenschappen van Gemafon 6+)

 

Meer info

Neem contact met AP Chapewerken voor meer info over akoestische vloerisolatie of geluidsisolatie.